You are currently viewing Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Merak edilenler

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Merak edilenler

1)Tüp bebek tedavisi hangi mevsim yapılır?

Keyfiniz ve hormonlarınız ne zaman müsait olursa o mevsimde. Genellikle insanlar yaz dönemi tatiline denk getirdikleri için yaz dönemi tüp bebek tedavileri artsa da istenilen mevsimde yapılabilir.

2)İsteyen herkes tüp bebek yaptırabilir mi?

Evli olmak şartı ile isteyen her çift tüp bebek tedavisi yaptırabilir.

3) Devlet Hastanesinde tüp bebek fiyatları nedir?

Rapor alma şartlarını sağlıyorsanız her hastanede ücretler farklı olmakla beraber, bin tl ile 3 bin tl arası ücret ödeyebilirsiniz. İlaçlara da yumurta durumunuza göre 500 tl ila 1500 tl arası ücret ödemeniz muhtemel.

4)Tüp bebek fiyatları  özel hastanelerde nasıldır?

Bu sorunun cevabını hastaneler ne hikmetse telefonda vermekten kaçınır. Hastaların gizli kulislerinden edinilen bilgiye göre 2019 yılında yapılan zamlarla beraber 6 bin ila 15 bin tl arası fiyatlar gözlerinizi belertse de bu yol biraz masraflı maalesef. İlaçlar da yine yumurta rezervinize göre 1500 tl ile 3 bin tl arasında değişir.

5)Yumurta rezervi ilaç dozunu nasıl etkiler?

Yumurta rezerviniz azsa daha fazla ve kaliteli yumurta çıkışı sağlayabilmek adına doktorunuz daha yüksek dozda yumurta geliştirici hormon kullanmanızı isteyebilir. Yumurta sayınız yüksekse daha düşük dozları çok daha hassas kullanmak gerekir. Dolayısıyla bu ilaç fiyatlarına da yansır.

6)Tüp bebek tedavisine ne zaman başlanır?

Buna üçünüz karar vereceksiniz; siz, keyfiniz ve kahyası… Yani eğer hormonlarınız o ay tüp bebek yapmaya müsade ediyorsa istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Genellikle evlilikten sonraki ilk yıl normal gebelik beklentisi ile  tavsiye edilmese de isterseniz 2 ay sonra da başlayabilirsiniz.

7)Tüp bebek tedavisinde kaç gün iğne kullanılır?

Ortalama 7 ila 10 gün kullanılır. Adetin 3.günü başlayıp 5 ila 8 gün yumurta geliştirici dozlar, eşzamanlı yumurta büyümesini baskılamak için hormon iğnesi,  1 defa da çatlatma iğnesi kullanılır. Standart olanı budur. Transferden sonra durumunuza göre her gün pıhtılaşma önleyici yani kan sulandırıcı iğne de kullanabilirsiniz.

8) Tüp bebek tedavisinde kaç gün hastaneye gidilir?

İki günde bir kan verdiğinizi varsayarsak 3-4 gün yumurta takibi için sabah,  1 kere yumurta toplanması için öğlene kadar, 1 kere de transfer için öğlene kadar olmak üzere toplam ortalama 5-7 gün hastaneye gidersiniz.

9) Tüp bebek tedavisi sürecinde işten izin almak gerekir mi?

İlk 1 hafta 3-4 gün sabahları kan vereceğiniz için sadece birkaç saat izin alabilirsiniz. Ya da çok erken gidip izinsiz de halledebilirsiniz. Onun dışında yumurta toplama günü ve transfer günü tam gün izin alsanız yeterli. Birçok hasta transfer günü de yarım gün çalışabiliyor. Doktorlar sürekli yatmayı tavsiye etmiyor.

Tüp bebek iğneleri acıtır mı?

Sinek ısırığından azıcık hallice bir acı hissedebilirsin. Bir süre sonra iğnelerle bir sevgi bağı kurman bile mümkün.

Tüp Bebek tedavisinde ağrı olur mu?

Yumurtalıkların aşırı uyarılması sendromu (ohss) olmadığı sürece tüp bebek tedavisi boyunca hiç ağrı duymayacaksın. Yaşayacağın tek acı, hamile kalamazsan yaşayacağın duygusal acı olacak…

OHSS nedir?

Yumurta sayısı fazla olan ve fazla yumurta toplanan kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Kullanılan hormonlar yumurtalıkları aşırı uyardıysa karında ağrı, akciğerde su toplaması gibi rahatsızlıklar verebilir. Ohss’nin gebelik oluşumuna olumsuz bir etkisi yoktur ve oluşma riski yüzde 5’tir. Çok da korkulacak bir durum değil yani…

Transferden sonra yatmak gerekir mi?

Neriman Teyze ve kaynana sözüne kanıp kuluçkaya yatan tavuk gibi 12 gün yatmana hiç gerek yok. Doktorlar da ısrarla normal hayata dönün dese de biliyorum ki sen de doktoru değil  Neriman Teyze’ yi dinleyip tavuk gibi yatacaksın. Tıbben hiçbir gereği yokken hem de…

1.Tüp bebek denemesi tutmazsa 2.denemeye en erken ne zaman bağlanabilir?

Bir problem yoksa ve paran da bolsa 2 ay sonra başlayabilirsin.

Sitemize gönderdiğiniz yorumdan dolayı teşekkür ederiz...